Redirectionare 2%

CONFORM CODULUI FISCAL, ORICE PERSOANA FIZICA POATE REDIRECTIONA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT CATRE HOSPICE IN 2018, DACA:

 • a fost salariat in 2017 – prin completarea formularului 230, eliberat de ANAF
 • a obtinut venituri din activitati independente (ex: chirii, activitati desfasurate ca persoana fizica autorizata etc.)

prin completarea formularului 200, eliberat de ANAF.

Depune formularul direct sau trimite-l prin posta cu scrisoare recomandata la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a localitatii de domiciliu (vezi lista adreselor ANAF la care poti depune formularul).

In cazul in care il trimiti prin posta, este suficient un singur exemplar. Declaratiile se pot depune si online, prin intermediul serviciului ANAF “Spatiul privat virtual” disponibil la adresa: https://pfinternet.anaf.ro

DACA ESTI SALARIAT

Imputernicire

DACĂ AI VENITURI DIN ACTIVITĂŢI INDEPENDENTE

Voluntariat

La ASOCIATIA LUMINA vom aprecia ajutorul tau, pentru ca stim sigur ca porneste din inima. Prin tot ceea ce faci vei imbunatati conditiile celor care au nevoie de ingrijirea paliativa. Stim ca te vei simti mai motivat decat de obicei, datorita faptului ca in final ajuti la mentinerea unei calitati umane esentiale: demnitatea. Obtii in schimb o intelegere mai larga asupra naturii umane si a caritatii, dar si experienta relevanta, implicandu-te in campanii de strangere de fonduri sau participand la activitatile din centrele de zi, ale departamentelor Social si Administrativ ori la receptie sau bucatarie.

Peste 100 de voluntari se implica anual in activitatile ASOCIATIEI LUMINA din Bacau, furnizand un total de 4.000 de ore de voluntariat in beneficiul copiilor si adultilor care sufera de boli incurabile, precum si in cel al familiilor acestora.

Ce trebuie sa faci

 • Quis nostrud exercitation

 • Ut aliquip ex ea commodo

 • Esse cillum dolore eu fugiat

 • Duis aute irure dolor velit

Directioneaza pana la 20%

DIRECŢIONÂND PÂNĂ LA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI PE CARE O REPREZINŢI.

PROCEDURA NU IMPLICĂ NICIUN COST.

Vino alaturi de noi pentru a lasa lumea putin mai buna decat ai gasit-o!

Iată ce poți face:

Daca reprezinti o firma, poti sa directionezi 20% din impozitul pe profit ce revine statului. In anul 2004 in Codul Fiscal a fost introdusa o facilitate de impozitare dar foarte putine societati comerciale fac uz de aceasta inlesnire. Astfel potrivit Codului Fiscal art. 21. alin. 4 poti sa scazi din impozitul pe profit datorat statului sumele aferent.  Legislatia impune doua conditii in acest sens: suma nu trebuie sa depaseasca 0,5% din cifra de afaceri a firmei si trebuie sa se incadreze in limita de 20% din impozitul pe profit ce revine statului.

Procedura de redirecționare:

Procedura in sine este una extreme de facila, presupunand eforturi minime din partea societatii comerciale. Astfel, in urma alegerii unei organizatii sau cauze a carei sprijin se urmareste, se va intocmi un contract de sponsorizare. De mentionat este faptul ca societatea va trebui sa realizeze, la momentul redactarii contractului, o estimare a valorii cotei de 20% deoarece sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective). Contractul astfel finalizat va fi apoi trimis ONG-ului in cauza, care il va semna si stampila, cu obligatia de a returna companiei exemplarul primit. Contractul astfel incheiat constituie dovada actului de mecenat, iar in baza acestuia se va realiza redirectionarea.

Suma ce urmeaza a fi donata este considerata cheltuiala nedeductibila si se constituie ca un credit fiscal. Nu afecteaza baza de impozitare. Iar in momentul platii impozitului pe profit, catre ANAF, se va achita doar restul din impozit.

In cazul in  care compania nu a avut profit, aceasta poate sa apeleze la creditul fiscal. Aceasta ii permite practic sa realizeze sponsorizari chiar dacă nu obtine profit în anul respectiv, suma fiind acoperita de un credit fiscal disponibil pe o perioadă de sapte ani. Pe masura ce situatia companiei se imbunatateste, aceasta isi poate deduce din impozitul pe profit viitor sponsorizarile realizate în anii precedenti si acumulate în creditul fiscal.

Contractul de sponsorizare al Asociatiei Lumina pentru redirectionare 20% din impozitul pe profit il puteti descarca de mai jos.

Descarca contract sponsorizare
 • Quis nostrud exercitation

 • Ut aliquip ex ea commodo

 • Esse cillum dolore eu fugiat

 • Duis aute irure dolor velit

Doneaza

Fiecare donație pe care o faceţi va ajunge direct la beneficiarii proiectelor noastre şi ne va ajuta sa ajungem la un număr din ce in ce mai mare de beneficiari!
Fără susținerea dumneavoastră proiectele Asociației Lumina nu ar putea exista. Devenind partenerul nostru veți susține dezvoltarea comunității in care trăim. Orice sumă donată va fi folosită exclusiv pentru menținerea și extinderea proiectelor Asociatiei Lumina. Vă așteptăm lângă noi!

Datele bancare ale Asociației Lumina:

LEI: RO94 RNCB 0026 0142 5281 0001
EURO: RO13 RNCB 0026 0142 5281 0004
Deschis la , sucursala Bacau.
SWIFT code: RNCB ROBU

Doneaza

 • Quis nostrud exercitation

 • Ut aliquip ex ea commodo

 • Esse cillum dolore eu fugiat

 • Duis aute irure dolor velit

Fii diferit! Ajuta si tu!

DONEAZA