O călătorie înapoi, în timp… (capitolul II)

//O călătorie înapoi, în timp… (capitolul II)

O călătorie înapoi, în timp… (capitolul II)

La începutul anului 2001 Steve l-a cunoscut pe Albert, un puşti simpatic, cu o figură poznaşă. A venit la Steve, i-a întins mâna şi, hotărât, a zis: ,, Bună, Steve, eu sunt Albert”.
Albert era orfan şi lupta cu o boală incurabilă. Mama lui se stinsese, iar tatăl plecase să îşi încerce norocul la muncă, departe de casă. Puştiul era în grija unei mătuşi pentru care boala copilului s-a dovedit a fi o povară mult prea mare.
Albert a primit ajutor de la Steve şi de la voluntarii din Marea Britanie, ori de câte ori a fost posibil. Mâncare, haine şi foarte rar, ceva bănuţi.

Într-un final Albert s-a stins singur, pe patul spitalului, răpus de boală.
În memoria lui şi pentru că niciun copil nu trebuie să moară singur, Steve a demarat construcţia celui de-al doilea proiect al asociaţiei, Casa Albert.

Casa Albert este situată la Luncani, la 15 km. de Bacău, este sediul echipei de îngrijiri paliative la domiciliu şi locul în care, de două ori pe săptămână, organizăm centrul de zi. Preluăm copiii de la domiciliu, cu maşinile asociaţiei, îi aducem la centrul de zi unde participă la activităţi adaptate nevoilor lor, beneficiază de servicii de kinetoterapie, psihoterapie, consiliere spirituală, masa de prânz şi gustări.
Pentru unii dintre copiii participanţi, centrul de zi este singura alternativă la singurătate.
Echipa de îngrijiri paliative la domiciliu este formată din 2 medici cu competenţă în îngrijiri paliative, 4 asistenţi medicali, 2 asistenţi sociali, 1 kinetoterapeut şi 1 psihoterapeut. Numărul mediu de pacienţi căruia ne adresăm este de 140.

Tot la Casa Albert găzduim anual, în medie, 120 de voluntari din Marea Britanie. Ei participă la activităţile organizate la Casa Lumina, merg şi fac mici lucrări de construcţie la domiciliile pacienților ( alei, rampe de acces), participă la activităţile centrului de zi, iar vara merg într-o comunitate izolată de romi, la Poiana Negustorului, unde fac activităţi educaţionale şi de timp liber cu copiii de acolo.

Va urma…

2017-04-20T12:41:55+00:00

About the Author:

Web Designer-ul și administratorul platformei pentru Asociația Lumina.

Leave A Comment