O călătorie înapoi, în timp….

//O călătorie înapoi, în timp….

O călătorie înapoi, în timp….

Capitolul I

Anul acesta, în luna mai, se împlinesc 17 ani de când se scria prima filă din povestea numită Asociaţia Lumina. Numele primului capitol este ,,Casa Lumina”.
Steve Cooper a venit pentru prima dată în România la începutul anului 1998. Auzise de la prietenii săi despre condiţiile dificile în care trăiau copiii din orfelinatele de la acea vreme. A venit adus de zvonuri. A vrut să vadă cu ochii lui.
A vizitat două orfelinate, cele de la Dofteana şi Ungureni, ambele în judeţul Bacău şi ceea ce a găsit acolo l-a întristat, dar, mai presus de orice, l-a determinat să facă o schimbare. S-a întors în Marea Britanie şi a pus bazele organizaţiei Cry in the Dark sau Strigăt din Întuneric, tocmai pentru a atrage atenţia lumii spre copiii pe care îi întâlnise. La scurt timp, însă, şi-a dat seama că nu va putea face o schimbare de la distanţă aşa că , în 1999, a revenit în România şi a înfiinţat Asociaţia Lumina. În luna mai 2000 deschidea ,,Casa Lumina” şi prelua 24 de copii din cele două orfelinate. Din păcate, în timp, doi dintre ei s-au stins.

,,Casa Lumina” înseamnă ,,acasă” pentru cei 22 de tineri şi ,,tata Steve” este aşteptat cu multă bucurie de fiecare dintre ei.

Va urma…

2017-04-06T21:45:51+00:00

About the Author:

Web Designer-ul și administratorul platformei pentru Asociația Lumina.

Leave A Comment