Uniți în fața bolii !

//Uniți în fața bolii !

Uniți în fața bolii !

În perioada 24.07.2017 – 24.11.2017, Asociația Lumina implementează un nou proiect, finanțat de Consiliul Județean Bacau, pe baza Legii 350/2005.

Diagnosticul de boala incurabilă sau limitatoare de viață, afectează grav atât pacientul cât și familia acestuia, viitorul depinde de efectele pe care boala le are asupra lor. Cu siguranță, apare teama, vina, sentimentul de abandon și de neputință, presiune suplimentară asupra bugetului familial, neglijarea celorlați membri ai familie datorita centrarii pe problema de sănătate, furie și anxietate, depresie, izolare. Serviciile socio-medicale la domiciliu, în cadrul centrului de zi și a scolii de vara, serviciile de consiliere emoţională şi suport reprezinta o modalitate de a îmbunătății calitatea vieții în timpul rămas pana la deces, o modalitate de a pregăti familia pentru a face față atât perioadei de boala cât și perioadei de doliu.
Scopul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii vieţii şi creşterea gradului de acces la servicii de îngrijiri paliative pentru pacienti afectaţi de o boală incurabilă, din judeţul Bacău, prin intermediul serviciilor socio-medicale oferite la domiciliu și la centrul de zi.
Grupul ţintă este format din pacienți diagnosticaţi cu o boală incurabilă sau limitatoare de viață din judetul Bacau.

Obiective:

O1: Furnizarea de servicii socio-medicale, la domiciliu, pentru 50 de pacienţi, diagnosticaţi cu boli incurabile.
O2: Furnizarea de servicii de consiliere emoţională şi suport pentru depăşirea situaţiilor de criză survenite pe parcursul bolii pentru 10 membri ai familiilor pacientilor diagnosticaţi cu boli care le limitează viaţa, beneficiari ai serviciilor oferite de Asociaţia Lumina.
O3: Furnizarea de servicii de educație nonformala pentru 15 pacienți, diagnosticaţi cu o boală incurabilă, beneficiari ai Asociaţiei Lumina, prin participarea la activităţile scolii de vara.
O4: Furnizarea de servicii socio-medicale pentru 20 pacienti, diagnosticaţi cu o boală incurabilă, beneficiari ai Asociaţiei Lumina, prin participarea la activităţile centrului de zi.

Îngrijirea paliativă necesită lucrul într-o echipă multidisciplinară care abordează într-o manieră flexibilă nevoile aflate în permanență schimbare a pacientului și familiei.

Accentul îngrijirii se pune pe pacient și familie iar scopul este de a-i ajuta pe aceștia să aibă o viață și o moarte bună, atât cât este posibil.

Familia unui pacient afectat de boală este la randul său “un pacient” pentru rețeaua de îngrijiri paliative.

Un plan de îngrijire adaptat nevoilor identificate înseamnă speranța pentru lucruri mai bune și pregătire pentru ce este mai rău.

2017-08-07T09:45:07+00:00

About the Author:

Web Designer-ul și administratorul platformei pentru Asociația Lumina.

Leave A Comment